"Timmerhuggarna drogo ut i vildmarken, där snön låg hög och kölden var som strängast. Det var ett drygt arbete bara att fälla ett enda träd, och för att avverka en skogslott, så stor som denna, hade de väl måst ligga ute i flera veckor. "Det måste vara duktigt folk, som kan meja av en sådan här åker," sade Nils."
/ Ur Nils Holgerssons underbara resa


Kort om Medelpad

- Bestig Medelpads högsta punkt: 
Myckelmyrberget 578 m.ö.h.
- Min favorit i Medelpad: Sundsvalls stenstad
- Landskapsdjur: Skogshare

Landskapsresa
Åk till Sundsvall under ett par dagar och bo minst en natt på Hotell Knaust. Detta legendariska hotell med sin imponerande trappa, väl värdig ett slott, är ett måste för att göra en resa till Sundsvall komplett! Under dagarna kan du t.ex. besöka Stenstan Visitor Center, strosa i den påkostade Stenstan, slappna av med Aufgussbastu på Himlabadet och promenera till Norra berget. 
Norra berget kan liknas vid Sundsvalls Skansen. Här hittar du bl.a. små butiker med småskaligt och lokalt producerat, utöver mer "klassiska" inslag som historiska byggnader och utsiktstorn. Till Norra berget tar du förslagsvis stigen som leder genom "skogen", det är trevligare än att följa asfaltsvägen. Missa inte att vrida på huvudet och se på utsikten när du promenerar genom skogen.