Gevalia sprider härlig kaffedoft över de gamla hamnmagasinen på Alderholmen! Ett ögonblick av Gävle!


I Gävle ligger det mesta inom promenadavstånd t.ex. Länsmuseet, Gävle teater och härliga parker. Känns det någon gång för långt att gå finns det buss, exempelvis till Mackmyra bruk med herrgårdsparken och sommarens konstutställning samt den närbelägna minnesstenen över strejken på sulfitfabriken. Bussbolaget heter Xtrafik.

Längtar kropp och själ efter massage, ansiktsbehandling eller skrubb, kan jag rekommendera Jajabe (extern länk, direkt till bokning) . Facelift-massagen är helt underbar! Jajabe är baserat i Stockholm men erbjuder ungefär en gång i månaden tider i Gävle, i en lokal nära tågstationen.

Bild: Gävlebocken i tjänst!

Till dig som söker schysst boende centralt till bra pris kan jag rekommendera Järnvägshotellet eller Pensionat City (externa länkar).  Järnvägshotellet ligger ett stenkast från tåg och buss medan du på Pensionat City har lite längre promenad till tåget men istället nära till en shoppingrunda på Galleri Nian. Till Söder med mer personliga butiker och restauranger tar det ungefär 10 minuter att promenera, några minuter kortare från Järnvägshotellet. Frågar du mig, välj Söder!

Börja planera din Gävleresa genom att klicka på tag Gävle


Bilder: Stadsträdgården respektive brandstationen