Gevalia sprider härlig kaffedoft över de gamla hamnmagasinen på Alderholmen! Ett ögonblick av Gävle!


I Gävle ligger det mesta inom promenadavstånd t.ex. Länsmuseet, Gävle teater och härliga parker. Känns det någon gång för långt att gå finns det buss, exempelvis till Mackmyra bruk med herrgårdsparken och sommarens konstutställning. Bussbolaget heter Xtrafik.

Längtar kropp och själ efter massage, ansiktsbehandling eller skrubb, kan jag rekommendera Jajabe (extern länk, direkt till bokning) . Facelift-massagen är helt underbar! Jajabe är baserat i Stockholm men erbjuder ungefär en gång i månaden tider i Gävle, i en lokal nära tågstationen.

Jag gillar att bo på Järnvägshotellet eller Pensionat City (externa länkar). Båda erbjuder schysst boende till bra pris och är centralt belägna. Järnvägshotellet ligger ett stenkast från tåg och buss medan du på Pensionat City har lite längre promenad till tåget men istället nära till en shoppingrunda på Galleri Nian. Till Söder med mer personliga butiker och restauranger tar det ungefär 10 minuter att promenera, några minuter kortare från Järnvägshotellet.

Börja planera din Gävleresa genom att klicka på tag Gävle