Årets premiärdopp och jag kunde inte ha valt en bättre plats! 

Utsikten vid Femörehuvud är så härlig och badet i havet så skönt att denna upplevelse omöjligt kan samsas med kanoner och kalla krig i föregående inlägg!
Men, när du är här, ska du inte missa en guidad tur i Femörefortet ett stenkast bort! Där kan du också köpa förfriskningar och militärhistorisk förströelse, även av mer populärvetenskaplig karaktär.

Jag vill slå ett slag för den fina cirka sex kilometer långa rundslingan av Sörmlandsleden som går runt halvön Femöre. Utöver möjlighet till svalkande bad, går leden bland annat genom hagmarker med ekträd och till Femörefortet. Sommartid kan du äta eller fika på Skärgårdsvåfflan som ligger några minuters promenad från leden.


 Under sommaren kan du beställa taxi från centrum till Femörefortet för 30 kr per person och resa -som hittat! Kom bara ihåg att ange "Turisttaxi".  Du kan också ta Lions "turisttåg" som i mopedtakt rullar ut till Femöre, där du (efter att ha tittat på utsikten och besökt en av platserna i Sörmlands museums utomhusutställning) ansluter till Sörmlandsleden som är tydligt markerad.

 T.ex. First Hotell i Oxelösund. En fyrvaktarbostad går att hyra vid Femörehuvud, granne med Femörefortet.